מלבי מענג וריחני
הקינוח האולטימטיבי לימי אוגוסט הלוהטים. המתכון דורש כמה מרכיבים מיוחדים, אך ההכנה פשוטה והטעם גן עדן.
חומרים
500 מ"ל שמנת מתוקה 500 מ"ל חלב 500 מ"ל רוזטה (חלב שקדים) 20 גר' פרחי לבנדר 80 גר' קורנפלור, מומס במים פושרים 100 מ"ל סירופ רימונים (גרנדין) 150 גר' פיסטוקים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
מרתיחים את השמנת, החלב, הרוזטה ופרחי הלבנדר. לאחר הרתיחה מסננים, מוסיפים קורנפלור ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במטרפה עד הסמכה. מוזגים לכלי הגשה ומצננים במקרר במשך לילה. לפני ההגשה מוזגים מעל סירופ רימונים ובוזקים פיסטוקים קצוצים.