עוף באגוזים ורימונים
עוף באגוזים ורימונים
חומרים
12-8 שוקי עוף שמן לטיגון 2 בצלים קצוצים דק ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס ½ כוס אגוזי מלך טחונים 1.5 כוסות מיץ מרימונים חצויים, סחוטים במסחטת הדרים מלח ופלפל שחור מעט קינמון וכורכום 3 כפות רסק עגבניות 3 כפות מיץ לימון 1 כף סוכר
אופן ההכנה
מנגבים את שוקי העוף במגבת נייר ומטגנים אותם מכל הצדדים במחבת עם שמן חם, עד שהם זהובים. מניחים בצלחת. מטגנים באותה מחבת את הבצל תוך בחישה, עד הזהבה, מוסיפים אגוזים קצוצים וטחונים ומטגנים כשתי דקות בחום די נמוך, כדי שלא ייחרכו. מוסיפים מיץ רימונים, תבלינים, רסק עגבניות ומיץ לימון וסוכר, מכסים את המחבת ומבשלים כחמש דקות באש נמוכה. מפזרים את שוקי העוף במחבת, מכסים ומבשלים כ40- דקות בחום נמוך, במחבת מכוסה. מדי פעם בוחשים בעדינות. אפשר להוסיף מעט מים רותחים במהלך הבישול. מגישים עם אורז לבן.